От какво зависи цената на пломбите?

По-високият клас фотополимери, които са съответно и с
по-висока цена имат някои характеристики:

  • Малко плимеризационно свиване, което се получава при втвърдяването на поломбата със светлина. Ако свиването на материала е по-голямо се получава процеп между зъба и пломбата, който с времето се оцветява, а по-късно води и до цялостното отлепване на възстановяването.
  • Притежават флуресцентност, опалестцентност и хамелеонов ефект – които постигат сливане на пломбата със структурите на зъба и тя става неразличима.
  • Износоустойчивост – повечето фотополимери са по износонеустойчиви от естествения емайл и след няколко години стоят като вдлъбнатини на зъба. Особено за дъвкателните зъби използваме устойчиви на износване материали.
От какво зависи цената на пломбите?
Други полезни статии
Кои пломби са най-добри?

Кои пломби са най-добри?

Преценката на лекаря каква пломба ще постави е от ключово значение и това винаги е индивидуално. Във фронта изработваме високо естетични възстановявания, във дъвкателната област

Каква е разликата между инлей и пломба?

Каква е разликата между инлей и пломба?

Инлеите представляват пломби които се изработват в лаборатория след което се поставят в устата на пациента. Могат да бъдат изработени от керамика, фотополимер, злато и

защо ми се рушат зъбите

Защо ми се рушат зъбите?

Обикновено се чупят зъби които вече имат пломби или по-големи кариеси, изключително рядко здрави зъби. За да се педотврати този проблем се правят щифтови изграждания.

зъбни импланти Плевен

Импланти

След завършване на скелетното развитие, тоест след 18 годишна възраст могат да бъдат поставяни импланти. Горна възрастова граница няма.