blank
имплантология
поставяне на зъбни имплатни Плевен

Имплантология

"Чудото" зъбни импланти!

Ние сме особено щастливи ежедневно да виждаме радостта на пациентите с поставени от нас зъбни импланти, които те чувстват като свои зъби.

Имплантите са съвременната алтернатива на липсващите зъби. След вадене на зъб, обеззъбеният участък започва да старее и костта атрофира, ако не се натоварва (не се дъвче там). Това води до свиване на костните гребени и добиване на старчески вид на лицето. Ако скоро след изваждането на зъба се планира имплантиране, се спира стареенето на костта. Зъбите и костта, която ги държи, са създадени да бъдат постоянно натоварени с дъвченето. Ако пациентът дълго време се храни на едната страна (само от дясно или само от ляво), зъбите от другата страна започват да се разклащат, защото връзките, които ги държат здраво за костта отслабват(атрофират).

Когато се изработва мост, се налага изпиляване на съседните на извадения (извадените) зъби, въпреки че те може да са абсолютно здрави. Имплантите възстановяват само липсващия зъб, а съседните остават незасегнати.

При пациенти, които имат само няколко налични зъба и те са недостатъчни да се изработи мост и може да се планира снемаема протеза, но тя нарушава комфорта на говор и хранене на пациента, защото голяма част от устната кухина се покрива с пластмаса или метал. Ако на мястото на липсващите зъби се поставят импланти се илиминира този проблем. 
Самото имплантиране е кратка и неболезнена манипулация. Имплантът се поставя с местна упойка на мястото на липсващия зъб. След тази процедура пациентът няма усещането за чуждо тяло, никаква болка или какъвто и да било друг дискомфорт.

През първия месец след имплантирането пациентът трябва да се яви на няколко контролни прегледа. Според статистиката имплантирането е успешно в над 98% от случаите. Основната причина за неуспех е лошата хигиена на пациента, ранно натоварва (дъвчене) и по-рядко други. Пациентът няма болка, а само се усеща разклащането му. Задължително е поддържането на отлична хигиена още преди поставянето на импланта и след това. Обикновено се изчаква 3-4 месеца преди имплантът да се натовари (да се използва тази област за дъвчене). След този период от време имплантът е много здраво свързан с костта и пациентът го чувства като свой зъб.