blank
рентген Плевен
рентген Плевен

Рентгенов контрол на момента

Клиниката разполага със съвременен дигитален апарат Planmeca. По време на поставяне на имплантите се проследява тяхното положение спрямо съседните структури.

По време на каналолечение например се установява контрол на запълването на каналите и тяхното коректно херметизиране с изключително ненатоварващо изследване с дигитална рентгенова снимка. Ако кореновите каналите не са запълнени добре и това не се установи на време състоянието на мъртвите зъби се влошава-образуват се гронуломи, което може да доведе до загуба на зъба а също така и до общи симптоми като – проблеми със сърце, бъбреци, стави, оплешивяване и така нататък. За съжаление в такива ситуации в повечето случаи пациента няма никакви оплаквания от зъба, който е огнище на инфекция. За това контрола на каналолечението е от изключителна важност.

Рентгенографски се контролира контакта между зъбите – това е най-рисковата зона за възникване на нови кариеси. Важно е да се открият на време тези проблемни зони. Поради това в нашата работа рентгеновият апарат е незаменим.